از بین بردن ترک های روی شکم

از بین بردن ترک های شکم

 

ترکهای بدن خصوصا ترکهای روی شکم  یکی از چیزهایی است که فرد را  ازار میدهد خصوصا خانمها را چون مانع پوشیدن لباسهای داخواهشان میشوداین ترکهابه دو دلیل ایجاد میشوند ترکهای بعداز هاملگی و ترکهایی که بخاطر چاق یا لاغر شدن فرد بوجود میایند. از بین بردن هر دو نوع این تَرَک ها بسیار سخت و نیازمند زمان است، اما غیر ممکن نیست…

 

از بین بردن ترک‌های روی شکم یکی از دغدغه‌های خانم‌هایی است که بعد از زایمان یا کاهش وزن به آن دچار شده‌اند. بهتر است بدانید که عوامل مختلفی مانند  کاهش چربی در ناحیه شکم پس از زایمان، انعطاف کم پوست، تغییرات هورمونی در ایجاد این نوع ترک‌ها موثر هستند.

 

علل ایجاد ترک شکم

قبل از اینکه با روش‌های مختلف درمان و از بین بردن ترک‌های روی شکم آشنا شویم بهتر است با عوامل ایجاد کننده‌ی آن به خوبی آشنا شویم.  در واقع ترک شکم در بارداری به دو دلیل مختلف ایجاد می‌شود. یکی از این عامل‌ها ترک فیزیکی پوست که در زمان بارداری اتفاق می‌افتد. به دلیل اینکه بدن نسبت به پوست سریع‌‌تر گسترش پیدا می‌کند از اینرو پوست ترک برداشته و پاره خواهد شد بنابراین زخم ناشی از این پارگی‌ها ترک شکم نامیده می‌شود.

 

عامل دیگر لایه شدن پوست بدن به دلیل افزایش سطح هورمون بدن در این دوران است. زیرا در این ایام هورمون‌ها آب زیادتری را  به پوست جذب خواهند کرد که این امر به نوعی باعث شل شدن پیوندهای بین الیاف کلاژن خواهد شد و در نتیجه پوست راحت‌تر کشیده شده و ترک برمی‌دارد.

 

راههای از بین بردن ترک های شکم

سفیده‌تخم مرغ:

این ماده به دلیل اینکه منبع غنی پروتئین می‌باشد و سفیده‌ آن نیز حاوی مقدار زیادی پروتئین و اسید آمینه است دارای تاثیر بسزایی در درمان و از بین بردن ترک‌های روی شکم می‌باشد. برای این کار کافی است به مدت دو هفته دو عدد سفیده تخم مرغ را به خوبی بهم بزنید و ماده به دست آمده را به بر روی شکم خود بمالید و بعد از گذشت چند دقیقه شکم خود را بشویید و با استفاده از مقداری روغن زیتون محل مورد نظر را مالش دهید.

 

آلوئه ورا:

بهتر است بدانید که این ماده دارای خواص درمانی و صاف کنندگی بسیار قوی می‌باشد. از اینرو می‌توانید مقداری ژل درون آلوئه ورا  را به ۱۵ دقیقه بر روی ترک‌های پوست خود بمالید و بعد از گذشت ۱۵ دقیقه آن را با استفاده از آب ولرم شستشو دهید. همچنین برای از بین بردن ترک‌های روی شکم می‌توانید آلوئه ورا را با پنج کپسول ویتامین A و ده کپسول ویتامین E به خوبی ترکیب نمایید و ماده ترکیبی را هر روز بر روی پوست خود بمالید.

 

آب سیب زمینی:

این ماده نیز به دلیل اینکه حاوی مقدار زیادی مواد معدنی و ویتامین است دارای تاثیر بسیار چشمگیری  احیای و تقویت رشد سلول های پوستی می‌باشد. از اینرو کافی است یک سیب زمینی را به قطعات کوچک‌تری برش داده و آن را بر روی ترک‌های پوستی خود قرار دهید و بعد از گذشت چند دقیقه آن را با آب ولرم شستشو دهید.

 

روغن زیتون: 

این نوع روغن یکی از پر طرفدارترین روغن‌ها برای از رفع و از بین بردن ترک‌های پوستی می‌باشد.  همچنین می‌توانید مقداری روغن زیتون را با آب و سرکه مخلوط کرده و به عنوان کرم شب استفاده و به وسیله آن پوست خود را مرطوب و لایه‌برداری نمایید.

 

روغن کرچک:

استفاده از این روغن دارای تاثیر بسیار چشمگیری در کاهش و از بین بردن ترک‌های روی شکم است. برای این کار کافی است مقداری از این روغن را بر روی ترک‌های پوستی خود بمالید و روی آن را توسط یک نایلون پلاستیکی به طور کامل بپوشانید و بهتر است در مرحله بعد یک بطری حاوی آب داغ روی آن بگذارید و این کار را به مدت ۳۰ تا ۴۰ دقیقه ادامه دهید.

 

آبلیمو:

از آنجایی که آب لیمو ترش دارای خاصیت اسیدی بوده به طور قابل توجهی باعث کاهش ترک‌های پوستی خواهد شد. از اینرو می‌توانید هر روز مقداری آب لیمو را برای از بین بردن ترک های شکم استفاده کنید.

 

از بین بردن ترک های شکم

از بین بردن ترک های شکم بعد از زایمان

تغییرات ایجاد شدن در مادر باردار گاهی تا دوران پس از زایمان هم باقی می ماند. یکی از این تغییرات ترکهایی هستند که روی شکم ایجاد می شوند و با تغییر رنگ به صورت تقریبا ثابت می مانند. استفاده از چندین روش طبیعی برای رفع ترک شکم پس از زایمان می تواند گزینه ی مناسبی برای حل این مشکل باشد. محصولات آرایش بهداشتی زیادی از قبیل کرم ها و لوسیون ها در داروخانه ها برای رفع این ترک ها وجود دارند.

 

عمل های جراحی زیبایی نیز در این زمینه صورت می گیرند که هم هزینه آن زیاد است و هم ممکن است نتیجه اش آنطور که انتظارش را دارید از آب در نیاید. بهتر است بدانیدکه ترک های پوستی به سرعت و به طور کامل از بین نمی روند. اما می توان اثر آنها را کمتر کرد.

 

بهترین زمان برای از بین بردن ترک های شکم در اسرع وقت و به محض مشاهده آنهاست، زمانی که اولین ترک ها را در بارداری روی شکم خود مشاهده می کنید و یا حتی به نظر برخی دیگر پیش از ایجاد و رؤیت ترک ها باید دست به کار شد.

 

برای پیشگیری و رفع ترک ها باید پوست را مرطوب نگه داشت و از خشک شدن آن جلوگیری کرد. هرچه پوستتان نرم تر و منعطف تر باشد، ترک های کمتری ممکن است روی پوست شما پدیدار شود. ترک های پوست ناشی از حاملگی مشکل رایج اکثر بانوان در این دوران است. دلایل زیادی برای ایجاد این ترک ها وجود دارد که از میان آنها می توان به تغییرات هورمونی، کاهش چربی در ناحیه شکم پس از زایمان، انعطاف کم پوست، و … اشاره کرد.

 

در نواحی مختلف بدن به دلیل تجمع چربی خط هایی ایجاد می شوند. این خط ها معمولاً در ناحیه شکم، سینه، ران ها، باسن، پشت بازوها قابل رؤیت هستند. برای رفع ترک های پوستی باید صبر و شکیبایی به خرج دهید.

 

چه عواملی باعث ایجاد ترک پوستی دوران بارداری می شود؟

همانطور که می دانیم بارداری باعث کشیدگی پوست شکم می شود.ولی علل ایجاد آثار کشیدگی فراتر از این هاست. عوامل ژنتیکی نیزمی توانند در این قضیه نقش داشته باشند. چنانچه مادرتان هم چنینآثاری در دوران بارداری خود داشته است، شما هم احتمالاً دچار این مشکل خواهید شد .آثار کشیدگی در افراد مختلف متفاوت است. ایجاد این ترک های پوست در دوران بارداری به رنگ پوستتان بستگی دارد. این آثار ممکن استدر ابتدا به رنگ صورتی ، قهوه ای مایل به قرمز ، قهوه ای و یا قهوه ایتیره باشند و با گذشت زمان کم رنگ تر شده و به رنگ های براق تر تبدیل شوند .

وقتی آثار کشیدگی در پوست ظاهر می شوند، بهترین کار این استکه هر چه زودتر برای درمان آنها اقدام کنید. وقتی علائم کشیدگیمراحل اولیه را پشت سر می گذارند و وارد مراحل بعدی می شوندیعنی زمانی که از رنگ قرمز یا بنفش به رنگ سفید یا نقره ای با فرورفتگی های عمیق تر تبدیل می شوند، نسبت به درمان مقاوم ترند.مرطوب کردن پوست در دوران بارداری امری بسیار حیاتی است.

 

زمانی که پوست خوب آبرسانی شده باشد، نرم تر ، انعطاف پذیرترو از قدرت کشش بالاتری برخوردار خواهد بود .”برای رهای یافتن از ترک های پوستی در دوران بارداری توصیه می شودکه روزی ۳ تا ۴ مرتبه پوستتان را مرطوب کنید. برای جذب بیشتردر نواحی سینه ها، شکم، پهلو ها و باسن، مرطوب کننده را در این نواحی ماساژ دهید.

 

از بین بردن ترک های شکم

از بین بردن ترک های شکم

روغن جوانه گندم :

یافته های علمی زیادی در خصوص تاثیر درمان های خانگی از قبیل روغن جوانه گندم بر درمان آثار کشیدگی پوست وجود ندارد. اما در مطالعه جدیدی مشخص شد که روغن جوانه گندم به بهبود ترک پوستی در مراحل اولیه دوران حاملگی  کمک می کند .

 

گلیکولیک اسید :

گلیکولیک اسید یک آلفا هیدروکسی اسید است. این ماده با افزایش ساخت کلاژن روی آثار کشیدگی اثر می گذارد. اسید گلیکولیک در دوزهای بالا از طریق درماتولوژیست تزریق می شود.

 

 ویتامین C :

مصرف ویتامین C نیز می تواند تولید کلاژن را افزایش دهد و به کاهش آثار کشیدگی در مراحل اولیه کمک کند. برای اثر گذاری بیشتر، آن را با گلیکولیک اسید ترکیب کنید. مکمل های ویتامین C هم می توانند مؤثر واقع شوند .

 

فراورده های حاوی پپتید :

فراورده های حاوی پپتید عموماً به عنوان کرم های ترمیم کننده به بازار عرضه می شوند و اتلاف پول و وقت هستند زیرا  هیچ اطلاعات متقاعد کننده ای مبنی بر اثر گذاری آنها وجود ندارد.

 

از بین بردن ترک های شکم

 

چگونه از بجای ماندن آثار کشش خلاص شویم ؟

رتینوئیدها :

رتینوئید ها درافزایش تولید کلاژن و کشسانی طی مراحل اولیه حاملگی نسبتاً مؤثر شناخته شده اند. اما اگر باردار یا شیرده هستید، باید از استفاده آن اجتناب کنید. رتینوئیدها شامل رتینول، ترتینوئین و داروهایی از قبیل دیفرین ، رتین  A و تازوراک هستند.

 

 گلیکولیک اسید همراه با رتینوئیدها :

مصرف این ترکیبات با هم ممکن است نتایج بهتری داشته باشند. اما زمانی که باردار یا شیرده هستید نباید از رتینوئید ها استفاده کنید.

 

 درمان با لیزر :

این روش درمانی محبوب توسط بسیاری از متخصصانپوست انجام می شود و روی نشانه های کشیدگی پوست هم امتحان شده است.لیزر، سنتز کلاژن های سالم را که باظهور آثار کشیدگی آسیبدیده بودند را افزایش می دهد. ” از لیزر جهت درمان آثار کشیدگی قرمز، بنفش یا سفید استفاده می شود.لیزر به روش عروقی نیز بدون برداشتن سطح پوست قرمزیرا از بین می برد و در افزایش تولید کلاژن موثر است. یکی دیگراز روش هایی که به کاهش آثار کشیدگی های قدیمی تر وپیشرونده کمک می کند، لیزر به سبک موضعی است.

 

این نوع لیزر بخشهای کوچکی از پوست را که اغلب مشبک هستندمورد هدف قرار می دهد. و با پر کردن خطوط آثار کشیدگی آنها را محوتر می کند .در روش لیزر درمانی حداقل ۳ جلسه درمان لازم است ولی انتظاربهبودی کامل را نداشته باشید. افراد با این روش، بطور تقریبی شاهد۳۰% بهبودی در آثار ترک های پوستی بوده اند اما برای گفتناینکه تمامی این  افراد کاملاً از نتیجه آن راضی بوده اند یا خیر، خیلی زود است.